CULLIGAN EVOLIFE háztartási vízlágyító

Vízlágyító a vízkő eltávolítására, amely minden otthonhoz illeszkedik.

A Culligan Evolife vízlágyító ideális megoldás a vízkő eltávolítására, a lágy vízre minden otthonban, köszönhetően a formák és kapacitások széles választékának.

A modern dizájnnal és kényelmes, intuitív kijelzővel rendelkező Evolife a hálózati vízben található kemény sókat (kalcium és magnézium) a kationos Cullex® gyanta segítségével olyan sókká alakítja át, amelyek nem okoznak lerakódásokat.

Az ellenáramú regenerációs technológiának köszönhetően a gyanta a hagyományos rendszerekhez képest sokkal nagyobb teljesítményt garantál.

A Culligan vízlágyítók előnyei:

 • SELYMESEBB HAJ
  Lágyított vízzel a haj azonnal simábbnak és fényesebbnek tűnik, könnyen fésülhető. A kócos, kezelhetetlen, fénytelen haj már csak rossz emlék.
   
 • TISZTÁBB VILÁG
  Csökkentheti a mosószerek és háztartási tisztítószerek vásárlását. Képzelje el, milyen hatást gyakorolhatna a környezetre, ha az egyik napról a másikra feleannyi mosó- és tisztítószert fogyasztana!
   
 • HATÉKONY KÉSZÜLÉKEK
  A mosógépek, kávéfőzők, kazánok, vasalók és bojlerek élettartama, hatékonysága megnő a vízkő nélkül.
   
 • NINCS VÍZKŐ-LERAKÓDÁS
  Lágy víz használatával nem képződik vízkő a csaptelepeken, mosdókon, mosogatókon, zuhanykabinokon.

Hogyan működik a vízlágyító?

TÍPUSOK

A Culligan Evolife különböző változatokban kapható, hogy megfeleljen a különböző otthonok és családok vízigényének.

Evolife 9L

Evolife 15L

Evolife 25L

Evolife technológia

A kupak egyszerű elfordításával a bypass-készlet lehetővé teszi, hogy bizonyos háztartási műveletek során, amelyek nem igényelnek kezelt vizet (például a zöldség- vagy virágoskertek öntözése) kizárja a vízlágyító rendszert. A vízlágyító elé telepített mechanikus szűrő képes a vízben lévő oldatlan anyagokat felfogni.

A vízben lévő kalcium és magnéziumionok és a gyantán levő nátrium ionok közötti ioncserének köszönhetően a CULLEX gyantán átfolyó víz lágy lesz. Az innovatív ellenáramú regenerálási technológia garantálja a gyanta nagy teljesítményét.

A só tartályban képződő sós víz segítségével történik az ioncserélő gyanta regenerálása. A só oldat szívószelep biztonsági úszóval ellátott. A só tartály a lefolyóhoz csatlakoztatott „túlfolyó” szeleppel van felszerelve, amely megakadályozza az esetleges víz szivárgást.

MI EZ?
Egy exkluzív és innovatív automatikus fertőtlenítő rendszer. (Külön választható.)

HOGYAN MŰKÖDIK?
A „statikus klórozás” módszerét úgy érik el, hogy egy elektrolitikus cellát helyeznek a só tartályban a só oldatba. Ennek 4 óránként történő aktiválása nagyobb klórtermelést indít el, így a regenerálás során nagyobb fertőtlenítési hatékonyság érhető el, mint a piacon lévő „dinamikus klórozó” rendszerek esetében.

Ez az opcionális eszköz a vízszivárgás észlelésével és megelőzésével még nagyobb biztonságot nyújt.

   EVOLIFE 9L EVOLIFE 15L

AVENEW 25 L

Ioncserélő kapacitás 18 m³ x f°
Só adag: 0,5 kg

59 m³ x f°
Só adag: 1,5 kg

101 m³ x f°
Só adag: 3 kg
Ioncserélő kapacitás 44 m³ x f°
Só adag: 2,5 kg
123 m³ x f°
Só adag: 5 kg
165 m³ x f°
Só adag: 7 kg
CULLEX gyanta

9 liter

15 liter

25 liter

Kapacitás
Nyomás

46,7 L/min
2,5 bar

46 L/min
2,5 bar

45 L/min
2,5 bar

Sótartály kapacitása 30 kg 100 kg

170 kg