CULLIGAN VÍZSZŰRŐ RENDSZEREK

A Culligan a piacon elérhető szűrési technológiák egyik legszélesebb választékával rendelkezik. A berendezések alkalmazhatóak, mint egy önálló egység, vagy egy rendszer részeként is.

Öblíthető szűrők

Az öblíthető szűrők rendkívül rugalmas, sokoldalú és gazdaságos megoldást jelentenek a kisléptékű vízszűrési problémák megoldására. Általában a lebegő szilárd anyagok elleni gátként használják őket az érzékeny berendezések védelme érdekében. Az öblíthető szűrők kiküszöbölik a szűrőbetétek cseréjének szükségességét egy visszamosó rendszer segítségével, amely a modelltől függően teljesen automatikusan vagy félautomatikusan vezérelhető. A szűrés 50 és 500 μm között lehetséges, akár 52 m³/óra maximális áramlási sebességig.

FAS félautomata szűrő

Az 1 és 1,5"-os csatlakozókkal kapható FAS félautomata szűrő legfeljebb 8 m³/h áramlási sebességre alkalmas. A félautomata visszamosó üzemmódot a felhasználó szükség esetén manuálisan indítja el.

EASY félautomata szűrő

Az EASY félautomata szűrő akár 9,5 m³/óra áramlási sebességre is képes, és 1, 1,5 és 2"-os csatlakozókkal kapható.

EASY A automata szűrő

Az Easy A szűrő teljesen automatikus tisztítórendszerrel rendelkezik, amelyet egy programozható időzítő vezérel. Kapható 1, 1,5 és 2" csatlakozószerelvényekkel, 8 m³/h áramlásig.

EASY MAX és EASY MAX A szűrők

Nagyobb kapacitású (akár 52 m³/h áramlási sebességig) alkalmazásokhoz az EASY MAX öblíthető szűrők 2"-os (menetes) és ND 65-80-100-as (karimás) szerelvényekkel állnak rendelkezésre. Ez a szűrő automatikus vagy félautomata kivitelben kapható.

Szűrőbetétes mikroszűrés

A mechanikus szűrőbetétes szűrés robusztus és gazdaságos megoldás a kisebb léptékű vízszűréshez. Ideális védő előszűrésként a drága vízkezelő rendszerek és berendezések számára.

GARD rendszer

Ezzel a rendkívül sokoldalú moduláris rendszerrel a szűrők többféle konfigurációban (párhuzamos, soros, soros-párhuzamos stb.) kombinálhatók, hogy bármilyen alkalmazásnak megfeleljenek.

A bemenetnél egy szitaszűrőt használ, amelyet a 80 mikronos szűrési szinttől az 1 mikronos szűrési szintig terjedő elemek választéka követ. A szűrőbetétek élelmiszeripari minőségű polipropilénből állnak rendelkezésre a lebegő szilárd anyagok eltávolítására, kristályfoszfát szűrőbetétek a korrózióvédelem és aktívszenes szűrőbetétek a szerves anyagok adszorpciójához és színeltávolításhoz.

FGX3 szűrő

Gyorskioldó bilincsrendszert használ a szűrőbetétek gyors cseréje érdekében, amik egy AISI 316 rozsdamentes acélból készült házban vannak elhelyezve, 1,5", 2,5" és 3" UNI 338 menetes be- és kimeneti csatlakozókkal. Az FGX3 sorozatú szűrők akár 45 m³/h áramlás kezelésére is képesek, és a szűrési szintek széles skálájával (1 - 5 - 20 mikron) állnak rendelkezésre, valamint elég rugalmasak ahhoz, hogy többféle betéthosszúság telepíthető legyen. A rendszert az egyszerű padlóra történő telepítéshez háromlábú tartóval szállítjuk.

Médiaszűrők

A Culligan a világ egyik vezető vízszűrő gyártó, fejlesztő vállalata, amely több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik. A Culligan nyomásszűrési technológiát és innovatív szűrőközeg-megoldásokat alkalmaz a legjobb vízszűrés érdekében.

A legmagasabb szintű minőség biztosítása érdekében nagyobb szűrőrendszereink tartályhegesztésének és összeszerelésének nagy részét olaszországi központunkban végezzük. A világszerte sikeresen telepített berendezésekkel megbízhat a Culliganban, hiszen megbízható, hosszú élettartamú vízszűrő rendszert biztosít, amely minden egyes alkalommal megfelel a vízzel kapcsolatos kihívásoknak.

Tudjon meg többet a Culligan médiaszűrési rendszereiről!

Homok szeparátorok

Dinamikus szeparátorok

A dinamikus szeparátorok olyan szűrők, amelyeket úgy terveztek, hogy eltávolítsák a vízből a lebegő szilárd anyagokat (pl. homok). Az eltávolítási kapacitás a 80 mikronnál nagyobb méretű és 1 kg/dm³-nél nagyobb fajsúlyú részecskék 98%-ának felel meg. A dinamikus szeparátor azért kapta ezt a nevet, mert a víz centrifugális mozgását használja fel a szilárd anyagok folyadéktól való elválasztására. Így a készüléknek nincsenek mechanikus mozgó alkatrészei, ami szinte teljesen kiküszöböli az üzemeltetési és karbantartási költségeket.

DSA sorozat

A víz érintőlegesen áramlik be az egység tetején, a belső réseken keresztül a kamrába kerül, ahol a szilárd anyagok víztől való elválasztása megtörténik. A víz, amely felgyorsul és forgó mozgásba kényszerül, ezen a kamrán lefelé áramlik, a centrifugális erő pedig a nagyobb fajsúlyú szilárd anyagok elválasztását eredményezi. Ezek a szilárd anyagok a gravitáció hatására leesnek és felhalmozódnak a gyűjtő kamrában.

A gyűjtő kamrában felhalmozódó szilárd anyag folyamatosan, vagy időszakosan (manuális vagy automata módban) üríthető, leengedhető. (Ürítő szelep nem része a készüléknek.) Az ürítés a készülék működése közben is elvégezhető, anélkül hogy befolyásolná a teljesítményt.