Ipari vízkezelési megoldások

A víz minden iparágban kritikus fontosságú. A víz nem csak növekvő költséget jelent, de a minősége óriási hatással lehet a legintenzívebb energiafelhasználású folyamatokra is.

A Culligan több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik az ipari vízkezelési megoldások globális szolgáltatójaként.

Az iparágak széles skáláját lefedő referenciáink között szerepel az élelmiszer- és italgyártás, az olaj- és gázipar, az energia- és energiaellátás, az egészségügy/ kórházak és a feldolgozóipar.

Nyers víz előkezelése

Bárhonnan származzon is a nyers víz – fúrt kútból, felszíni vízből, újrahasznosított vízből vagy közüzemi ivóvízből -, megfelelő előkezelésre van szükség egyes ipari ágazatoknál. A nyers víz gyakran különböző szennyeződéseket tartalmaz, például szabadon lebegő szilárd részecskéket, szerves anyagokat, keménységet okozó ionokat, vasat, mangánt, arzént stb.. Ezeket részben vagy teljesen el kell távolítani, mielőtt a víz bekerül az ipari folyamatokba.

A Culligan számos, a nyers víz kezelésére szolgáló technológiát kínál, mint a multimédiaszűrés, ultraszűrés, vagy a fordított ozmózis elvén működő rendszereket, stb..

Fedezze fel a Culligan ipari termékeit!

Hűtővíz kezelése

A hűtővíz fontos szerepet játszik a  létesítmények működtetésében. A hűtőrendszer meghibásodása súlyos következményekkel járhat a létesítmény működtetése szempontjából. A Culligan hűtővíz-rendszerekhez is biztosít speciális vízkezelési megoldásokat, amelyek segítségével:

Csökkenthető a víz- és energiafelhasználás – a hűtőtornyok magasabb ciklusú koncentrációval tudnak működni anélkül, hogy fennállna a vízkőlerakódás kockázata;

Megelőzhetőek váratlan rendszer leállások, hiszen a vízkezeléssel megakadályozható a hőcserélők rozsdásodása, vízkövesedése vagy eltömődése

 

Kazánvíz kezelése

A Culligan számos lehetőséget kínál a kazánok tápvízkezeléséhez, beleértve a lágyítókat és a fordított ozmózis egységeket az alacsony nyomású kazánokhoz és a demineralizációs egységeket a nagyobb nyomású kazánokhoz. A Culligan kazánvíz kezelési megoldásaival:

  • Környezetkímélő,  alacsonyabb vízfogyasztás érhető el;
  • Megelőzhetőek a korróziós meghibásodások okozta váratlan leállások;
  • A vízkőlerakódás megakadályozása révén biztosítható a hőleadó felületek energiahatékonysága

Kondenzvíz visszanyerése

A Culligan kondenzátum-tisztító egység (CPU) használatával a kondenzált gőzből származó, magas hőtartalmú, alacsony összes oldott szilárd anyag tartalmú (TDS) víz visszanyerhető és visszaforgatható a kazán tápvíztartályába, ami segít csökkenteni a gőz előállításához szükséges vízfűtési energiát. Az előnyök a következők:

  • Csökkenti a vízdíjakat és a tüzelőanyag költségeket
  • Energia megtakarítás a kazán leengedésének csökkentése révén
  • A nyers pótvíz vegyszeres kezelésének csökkentése

Technológiai víz visszanyerése és újrahasznosítása

Az ipari folyamatokban felhasznált víz visszanyerésével, magas szintű kezelésével, majd a rendszerbe történő visszajuttatásával jelentősen csökkenthető a nyersvíz kivétel. E környezetbarát megoldás hozzájárul az energiaköltségek csökkentéséhez és a környezet védelméhez.

Fedezze fel a Culligan ipari termékeit!

 

Hulladék és szennyvízkezelés

A Culligan speciális megoldásokat kínál a hulladék- és a szennyvízkezeléshez. MBR-rendszerrel ellátott mobil konténeres megoldások is rendelkezésre állnak.

Tudjon meg többet az MBR technológiáról!