CULLIGAN MÉDIASZŰRÉS

Culligan médiaszűrő rendszerek

A Culligan nyomástartályos szűrést alkalmaz, amelynek során a víz a szűrőkbe áramlik, majd a szűrőágyon lefelé áthaladva eltávolítja a szennyeződéseket. A szűrőanyagot a vízben lévő szennyező anyagok alapján választják ki.

A Culligan nyomásszűrési technológiája sokkal nagyobb szűrési sebességet tesz lehetővé (szűrési sebesség m/s), mint a régebbi, hagyományosabb szűrési módszerek, például a gravitációs szűrés.

A Culligan szabadalmaztatott Multi-Media szűrési technológiát alkalmazza a zavarosság / lebegő szilárd anyagok eltávolítására. A Multi-media különböző méretű szűrőközegeket használ egyetlen homokréteg helyett.

Culligan szűrőásványok:
megoldás minden típusú vízproblémára

Zavarosság

A zavarosság a víz tisztaságának mérőszáma. A zavaros víz homályosnak vagy átlátszatlannak tűnhet, és befolyásolhatja a víz színét is. A kútvíz zavarosságát okozó anyagok közé tartozik az agyag, az iszap, a finoman oldott szerves és szervetlen anyagok és a mikroorganizmusok, például baktériumok és vírusok.

Culligan megoldása: Filtr-Cleer szűrő ásvány kombináció (UF)
Az antracit és kvarchomok alapú többrétegű közegek felhasználásával a Culligan képes eltávolítani a nagyfokú zavarosságot, a lebegő szilárd anyagokat és még a nehézfémek alacsony koncentrációját is.

Rossz íz, szag és szín

A vízmű hálózatokból származó víz gyakori jellemzője a klóríz és a klórszag, amely gyakran elég feltűnő. Ezt a víz fertőtlenítésére használt klór okozza, amely elpusztítja a vízben esetlegesen jelenlévő betegségtermelő baktériumokat és egyéb káros organizmusokat. Egy másik gyakori panasz a "záptojás" szag, amelyet a hidrogén-szulfid gázt (H₂S) tartalmazó víz okoz.

Culligan megoldása: Cullar szűrő ásvány (UR)

A granulált aktív szenet (GAC) a klór, a szín és a kellemetlen ízek és szagok eltávolítására használják, kristálytiszta és szagtalan vizet hozva létre.

A speciális gyártási technikák alkalmazása olyan nagy porozitású szenet eredményez, amelynek felülete grammonként 300-2000 négyzetméter. Ezek az aktivált szénben lévő hatalmas felületek adszorbeálják a vízből a szagokat vagy a színező anyagokat.

Savas víz

A savas vizek gyakori okai a légköri szén-dioxid és más légszennyező anyagok okozta savas esőzések, valamint a bányászati törmelékből származó lefolyás és a növényi anyagok bomlása. A savas víz gyorsan okozhatja a csővezetékek és szerelvények korrózióját.

Culligan megoldása: Cullneu szűrő ásvány (UU)

A szemcsés kalcium-karbonátot a víz pH-értékének semleges szintre történő emelésére használják.

Arzén

A felszín alatti vizek arzénszennyezettsége gyakran a felszín alatti vizek mélyebb rétegeiben természetesen előforduló magas arzénkoncentrációnak tudható be. Egy 2007-es tanulmány szerint több mint 70 országban, köztük az USA-ban és Olaszországban több mint 137 millió embert érint valószínűleg az ivóvíz arzénmérgezése. A krónikus arzénmérgezés a szennyezett kútvíz hosszú időn keresztül történő fogyasztásából ered. Az Egészségügyi Világszervezet 0,01 mg/l arzéntartalom határértéket javasol az ivóvízben.

Culligan megoldása: Cullax szűrő ásvány (UFX)

Ez a speciális szűrő ásvány az arzén és a vanádium adszorpciója révén csökkenti az arzénszintet.

Vas és mangán

Bár a vas és a mangán nem tekinthető egészségügyi szempontból aggályosnak az ivóvízben, azonban számos másodlagos problémát okoznak, többek között: esztétikai problémákat, amelyek narancssárga vagy barna foltokat eredményeznek a csővezetékeken és a szerelvényeken, keserű, fémes ízt, valamint potenciálisan táplálékforrást jelentenek a vasat fogyasztó baktériumok számára.

Culligan megoldása: Cullsorb M szűrő ásvány (UFP)

A Culligan szelektív katalitikus réteggel ellátott szűrőásvány kombinációt használ a vas és a mangán eltávolítására. A szűrő előtt oxidáló anyag használata szükséges.

Ammónia

Gyakran megtalálható a felszíni vizekben a műtrágyák és más, magas nitrogéntartalmú tápanyagok elfolyása miatt.

Culligan megoldása: Biológiai szűrők

Kifejezetten az ammónia gyorsított nitrifikációval történő eltávolítására tervezték, aerob baktériumok biomasszájának felhasználásával, amelyet egy kvarc alapú hordozóréteg támogat. A Culligan biofilterek képesek oxidálni és eltávolítani a vas és mangán alacsony koncentrációját is.

Culligan médiaszűrők

HE szűrő CTM szűrő

HiFlo6 szűrő

Alkalmas kisipari, kereskedelmi alkalmazásokhoz, pl. víz előkezeléséhez vízlágyítókhoz és kazánokhoz, 8,1 m³/h áramlási sebességig.

A szabadalmaztatott technológiával és exklúzív 1,5” HE szeleppel rendelkező HE szűrő a vízben lévő szennyeződések csökkentésével a készülékek teljesítményét és élettartamát is növeli.

A HE Smart vezérlőegység segítségével egy vagy több tartályos rendszer is összeállítható, amely az áramlási igényhez igazodik.

A 3 és 11 m³/h közötti áramlási sebességekhez ideális CTM szűrő egy üvegszálerősítésű tartályra felülről szerelt 2”-os szelepet használ.

A CTM szűrő segít megfelelni az Ön változó vízminőségi igényeinek, különböző fogyasztási szintek mellett, csökkentve a vízben a szennyeződéseket, amelyek befolyásolják a vizet használó készülékek teljesítményét és élettartamát.

A Culligan exklúzív Smart vezérlő segítségével hatékonyan kezelheti a vízminőséget.

A HiFlo6 szűrő ideális ipari és kommunális vízfelhasználók számára, 36 és 170 m³/h közötti kapacitással.


A hosszú élettartamot a belső epoxi festésű, kiváló minőségű szénacél tartály használata biztosítja.

A moduláris, akár iker- és négyes konfigurációban is kapható rendszerek az Ön igényei alapján konfigurálhatók és akár újabb tartályokkal bővíthetők a víz felhasználás növekedésével.

 

HiFlo9 szűrő OFSY szűrő

GAC szűrő

A HiFlo9 szűrő berendezések ideálisak ipari és kommunális vízfelhasználók számára.

A HiFlo9 berendezések a különböző speciális szűrőásvány összetételekkel alkalmasak a lebegő anyag, zavarosság, vas, mangán, klór, arzén és egyéb szennyező anyagok csökkentésére 3 – 105 m³/h közötti áramlási sebességig.

A szűrők moduláris tervezésűek, és párhuzamosan (iker és négyes formáció) vagy sorba kapcsolhatóak, hogy a rendszerek nagyobb áramlási sebességek kezelésére is méretezhetőek legyenek.

A Culligan OFSY (Omni-Filtration-System) modellek teljesen automatizált működésűek, amelyet különösen a lebegő szilárd anyagokat és magas zavarossági szintet tartalmazó felszíni vizek szűrésére terveztek.

A kétlépcsős sorba kötött szűrőrendszer (kizárólagos Culligan megoldás) ideális a nagy mennyiségű zavarosság és lebegő szilárd anyag tartalom eltávolítására (akár 100 ppm).

A szerves halogénvegyületek, peszticidek, nehézfémek és egyéb egészségre káros anyagok adszorbeálására tervezett szemcsés aktívszenes szűrők.