Éttermek, vendéglátóegységek vízkezelési megoldásai

A sikeres éttermi szolgáltatás titka a kiváló minőségű víz!

Ha a vendég leül vacsorázni, azt szeretné, ha az üvegedények csillognának. A Culligan vízkezelő megoldásaival az elmosott edényei ragyogóan tiszták lesznek – büszke lehet rájuk!

Sőt a Culligan vízlágyítókkal lágyított és kezelt víz csökkenti a mosogatószer felhasználást, és segít csökkenteni mind a költségeket, mind a vállalkozásának a környezetre gyakorolt hatását.

Vízkezelő megoldásokkal meghosszabbíthatja drága berendezései élettartamát is. A kemény víz károsíthatja a berendezéseit, ami miatt azok kevésbé hatékonyan működnek és hamarabb elhasználódnak. Biztosítsa beruházásainak hosszú élettartamát a Culligan vízkezelési megoldásokkal.

A jó minőségű víz fontos szerepet játszik az ételek és az italok szakszerű elkészítésében is. A gőztálcáktól a kávé- és jég- és italautomatákig bárhol is legyen szüksége vízre, a Culligan gondoskodik róla, hogy vendégei a lehető legjobb minőséget kapják.

Kellemesebb íz és szag vegyszeres fertőtlenítés nélkül

A vízművek biztonsági okokból gyakran fertőtlenítő vegyszereket, például klórt, adagolnak a vízhez. Ez azonban rossz ízt, szagot okozhat.

A Culligan szemcsés aktívszenes szűrői megoldják ezt a fajta íz- és szagproblémát.

Tudjon meg többet a Culligan szűrő és vízlágyító berendezéseiről!

Kemény víz és más vízproblémák

A vendéglátó ipari létesítmények legfontosabb berendezéstípusai a jéggépek, illetve a melegvizes  (24.kép)  készülékek, például kávéfőzők, párolóedények és mosogatógépek. Ha a víz halmazállapota változik, például folyékony állapotból (hő hatására) gőz halmazállapotúvá vagy folyékony állapotból (fagyasztás hatására) szilárd halmazállapotúvá válik, visszamaradnak bizonyos ásványi anyagok. Ezekből az ásványi anyagokból alakul ki aztán a vízkő, ami minden felületet beborít, amivel kapcsolatba kerül. A vízben található ásványi anyag mennyiségétől függ a víz keménységi foka. A vízművek által végzett vízkezelés nem változtat a víz keménységén.

A kemény víz okozza a csúnya foltokat az edényeken, és ne feledje, már 1 mm vízkő 10%-kal csökkentheti a hűtő- és fűtőberendezések hatékonyságát. Ez pedig magasabb energiafogyasztáshoz vezet. A vízkő szintén nagymértékben csökkentheti a készülékek élettartamát, valamint váratlan és költséges üzemi leállásokat okozhat.

A Culligan világelső a vízlágyítás, szűrés és fordított ozmózisos vízkezelés terén! A Culligan vízlágyítóit, szűrőrendszereit és fordított ozmózisos rendszereit több mint 80 éve, világszerte sikeresen használják valamennyi vízprobléma leküzdésére.

Tudjon meg többet a Culligan szűrő és vízlágyító berendezéseiről!