VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK IPARI, KOMMUNÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMAZÁSOKHOZ

A Culligan több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik, mint a különböző iparágak számára kezdőponttól végpontig terjedő vízkezelési megoldások globális szállítója. A Culligan forradalmi, moduláris kialakításai a leggyorsabban piacra kerülő komplett rendszerek közé tartoznak, és teljesen az Ön igényeihez igazíthatóak. Ez a modularitás optimalizálja a költségeket, miközben biztosítja az Ön vízének legjobb szintű kezelését.

Culligan vízkezelő technológiák:

Vízszűrés

Öblíthető szűrők

Az öblíthető szűrők a szűrőbetétek cseréje nélkül távolítják el a vízből a lebegő szilárd anyagokat. Teljesen automatikus vagy félautomata változatban, különböző kapacitással és szűrési szintekkel kapható.

Mikroszűrők

A mechanikus szűrők rendkívül rugalmas, sokoldalú és gazdaságos megoldást jelentenek a kisléptékű vízszűrési problémák megoldására. Leggyakrabban a lebegő szilárd anyagok elleni gátként használják az érzékeny berendezések védelmére.

Médiaszűrők kisipari, kereskedelmi alkalmazásokhoz

A Culligan ezen szűrői kereskedelmi és kisipari alkalmazásokhoz, valamint vízlágyítók és kazánok előkezeléséhez (8 m³/óráig) alkalmasak. Csökkentik a víz zavarosságát, adszorbeálják a szagokat, semlegesítik a savasságot és csökkentik a nehézfémek mennyiségét a vízben.

Médiaszűrők ipari és kommunális alkalmazásokhoz

Teljesen automata, nagy teherbírású nyomásszűrők, amelyeket teljes egészében a Culligan gyárt a gyárainkban, kiváló minőségű szénacélból, élelmiszeripari minőségű epoxigyanta belső bevonattal. Moduláris kialakítása lehetővé teszi az egységek kombinálását nagy áramlásokhoz.

Tudjon meg többet a Culligan vízszűrő rendszereiről!

Vízlágyítás

Vízlágyítók kisipari alkalmazásokhoz

A Culligan kisipari, kereskedelmi vízlágyító termékcsaládjával jelentősen csökkenthetőek a kemény víz káros hatásai. A Culligan Progressive Flow, Culligan Smart Controller, Brine Reclaim és Aqua-Sensor® technológiákkal, kifejezetten kis létesítmények számára készült vízlágyító rendszerei a leghatékonyabbak közé tartoznak a piacon.

Vízlágyítók ipari alkalmazásokhoz

A Culligan ipari vízlágyítók kiváló minőségű lágy vizet biztosítanak nagy mennyiségű (akár 225 m³/óra) alkalmazásokhoz. A lágyított víz csökkenti a vas-, kalcium-, magnézium- és mangánionok által okozott káros vízkő felhalmozódását a berendezésekben, vízkő elleni vegyszerek használata nélkül, ami azonnali és hosszú távú energia- és költségmegtakarítást eredményez.

Tudjon meg többet a Culligan vízlágyító rendszereiről!

Ultraszűrés

Ultraszűrő egységek

Az ultraszűrés (ULF) során nyomás alatt kiválasztódnak a vízből az oldhatatlan részecskék.

Az ultraszűrő rendszerek ideálisak talajvíz és felszíni víz kezelésére, valamint a tengervíz sótalanító rendszereknél a víz előkezelésére.

A duplafalú,  üreges PVDF szálas moduloknak köszönhetően, a vegyszerfogyasztás alacsony, a hasznosítási arány magas.

A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy ezt a kiváló minőségű terméket minden igénynek megfelelően állítsa össze.

Fordított ozmózis

Aqua-Cleer Compact RO család

Az Aqua-Cleer COMPACT PRO sorozat olyan fordított ozmózis (R.O.) berendezés, amelyet úgy terveztek, hogy nagyon alacsony sótartalmú, nyomás alatt lévő vizet biztosítson.

Az Aqua-Cleer COMPACT LAB sorozat olyan fordított ozmózis (R.O.) rendszer, amelyhez demineralizációs és ultraszűrő rendszer kapcsolódik, és amelyeket az UNI EN 3696/1996 szabványnak megfelelő (3 minőség) deionizált, nyomás alatt lévő víz biztosítására terveztek.

A COMPACT PRO és LAB sorozat egy elektronikus vezérlőegységet tartalmaz, amely egy vezérlő/kezelő érintőképernyős kijelzővel van felszerelve, amely képes fogadni és jelezni az összes információt és riasztási adatot.

Ez a technológia 90-95%-os só eltávolítást garantál.

IW Evo RO család

40 m³/óra áramlásig

A Culligan IW Evo RO sorozatát úgy tervezték, hogy megfeleljen a legszigorúbb és legigényesebb kereskedelmi, ipari és kommunális vízigényeknek.

A moduláris felépítésű, és a legújabb alacsony nyomású, nagy hatékonyságú membránokat használó, festett acélvázra szerelt fordított ozmózis modellek a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségeket biztosítják, miközben megbízható, kiváló minőségű RO-vizet állítanak elő.

SW Evo RO család

40 m³/óra áramlásig

A kifejezetten tengervíz sótalanítására tervezett Culligan SW fordított ozmózis berendezés akár 42 000 ppm sótartalmú víz kezelésére is alkalmas.

A készüléket teljesen korrózióálló anyagokból, például duplex rozsdamentes acélból gyártják, és a könnyű telepíthetőség érdekében (akár a tengeren, akár a tengerparton) festett acélvázra szerelik.

E/M/G 1 RO család

350 l/óra áramlásig

Az 1-es sorozatú fordított ozmózis egység ideális kereskedelmi és kisipari alkalmazásokhoz. Az 1-es sorozatú RO három különböző felszereltségi szinten (E/M/G) kapható, a funkciók és előnyök teljes skáláját kínálja a gazdaságos E1 RO modelltől a G1 RO-ban található prémium funkciókig.

MFP RO család

A világszerte telepített, sokoldalú MFP RO egység akár 3600 l/óra vízhozam kezelésére is alkalmas. A kompakt, függőleges acélkeretes egység moduláris felépítésű, prémium minőségű alkatrészekkel és a legújabb technológiával rendelkezik. Az MFP a rugalmasság, a megbízhatóság és a robusztusság ideális kombinációját kínálja.

Tudjon meg többet a Culligan RO rendszereiről!

Egészségügyi RO rendszerek

RO2 dialízis RO

A 3600 l/óra áramlási sebességig az RO2 bi-Ozmózis rendszer ideális a teljes hemodialízishez használt víz kezelésére. A víz két fordított ozmózis rendszeren halad át a legmagasabb minőségű víz előállítása érdekében, de probléma esetén a rendszer automatikusan átáll az egylépcsős kezelésre, így mindig biztosítja a betegek biztonságát.

RO2 thermo RO

A 3600 l/óra áramlási sebességig az RO2 bi-Ozmózis rendszer ideális a teljes hemodialízishez használt víz kezelésére. A víz két fordított ozmózis rendszeren halad át, továbbá beépített hőfertőtlenítő rendszerrel is rendelkezik. Ez nagymértékben csökkentheti vagy kiküszöbölheti a vegyszeres fertőtlenítés szükségességét.

SDS RO (Single Dialysis System)

80 l/óra áramlásig

Az SDS (Single Dialysis System) akár 80 l/óra fordított ozmózis minőségű vizet állít elő a hemodialízishez. A készülék ideális az olyan alkalmazásokhoz, mint például a beteg otthonában végzett dialízis, a sürgősségi szolgálatok általi használat, akut dialízis és transzplantált betegek esetében. A kompakt és könnyen kezelhető kialakítású berendezés a mobilitás megkönnyítése érdekében kerekeken áll.

Ismerje meg a Culligan orvosi/gyógyászati berendezéseit!

Deionizáció - Ioncserélő vízkezelő rendszerek

CEDI - folyamatos elektro-deionizáció

A CEDI-eljárás elektromos áram, gyanta és membránok segítségével csökkenti az ionokat a vízben, csökkentve ezzel a vegyszerek szükségességét. A CEDI-t utókezelésként használják a fordított ozmózis permeátum további deionizálására, hogy még jobb (megaohm-cm) minőségű vízet állítsanak elő.

A modellek akár 13 m³/óra áramlási sebességig is rendelkezésre állnak.

Automatikus deionizáció

Teljesen automatizált demineralizációs egységek akár 40 m³/óra áramlásig. Válasszon a gyenge bázisú vagy erős bázisú gyantatartályok rugalmas konfigurációja közül. A Deyolit sorozatú deionizátorok olyan vezérlőrendszerrel vannak felszerelve, amely a folyamat felügyeletére és a regenerálás automatikus elindítására szolgál, ha a vízminőség egy előre meghatározott határértékre romlik.

PEDI – hordozható csere deionizátorok

Azokban a létesítményekben, ahol a regeneráló rendszerek nem megfelelőek, a cserélhető hordozható deionizátorok (PEDI) kiváló megoldást jelentenek. A Culligan PEDI-rendszerek széles áramlási sebességtartományban (akár 500 l/óra) alkalmasak, és ioncserélő gyanták segítségével csökkentik a víz pozitív és negatív töltésű ionjait. Ha a PEDI-tartályok kimerültek, a Culligan szerviztechnikusa az Ön igényei szerint kicserélheti az ioncserélő tartályokat. Ez a rendszertípus csökkentheti a költségeket, valamint a regenerálandó vegyszerek, például a lúgok és savak kezelését.

Fertőtlenítés – UV rendszerek

A Culligan fertőtlenítési megoldások széles skáláját kínálja, többek között:

  • Klóros fertőtlenítés (klór-dioxid, klór és chem-oxid).
  • UV sterilizálás
  • Ózon

Mérőműszerek – adagoló rendszerek

pH-mérők

REDOX-mérők

Klór-mérők

Keménység-mérők

Vezetőképesség-mérők

Zavarosság-mérők

Adagolás-ellenőrzés

Vegyszeradagolók

Szennyvízkezelés

MBR - Membrános bioreaktor

A Membrános BioReaktor, azaz MBR technológia jelentős előnyöket kínál a hagyományos aktív iszapos szennyvíztisztítással szemben.

A teljesen vízbe merülő, lapos MBR membránok alkalmazásával megszűnik a derítőberendezések szükségessége. Ez lehetővé teszi a tisztítóművek alapterületének csökkentését, miközben jobb minőségű vizet állít elő, különösen a lebegő szilárd anyagok tekintetében.

A Culligan számos MBR-megoldást kínál, beleértve a konténeres üzemeket is.

Tudjon meg többet az MBR technológiáról!

DUPLOX

Az intenzív levegőztetés és a 20 órás tartózkodási idő alkalmazásával a Culligan Duplox egység képes szakaszos ciklusban vagy folyamatos áramlású üzemben működni. A Duplox rendszer akár 250 lakos-egyenértéknek megfelelő szennyvíz kezelésére alkalmas. A Duplox rendszer egy egyszerűen telepíthető és üzemeltethető szennyvízkezelő rendszer.

OFSY-WGR

A Culligan OFSY rendszer két sorba rendezett szűrőegységből áll, amelyeket 8 membránszelep vezérel. A működtetés teljesen automatizált, az elektromos programozható vezérlőegységnek és a Pilot vezérlőszelepnek köszönhetően. A modellek 68 m³/óra áramlásig és 7 bar maximális üzemi nyomásig kaphatók.

Gáztalanítás

FDA gáztalanító

A Culligan FDA gáztalanító levegőztetés segítségével távolítja el az illékony anyagokat a vízből.

Ez azt jelenti, hogy az olyan vegyületek, mint a szén-dioxid, a metán, a kénhidrogén és a trihalometánok (THM-ek) eltávolításra kerülnek, vagy legalábbis drasztikusan csökkennek.

A 400-600-1000-1000-1400 FDA modellek teljes egészében polipropilénből készülnek.

A teljesen acélszerkezetű 1800-as modell tornyát belülről epoxi festékkel, kívülről pedig dupla réteg rozsdavédő festékkel kezelik.

Mobil és konténeres vízkezelő rendszerek

A Culligan vízkezelési technológia (nyomásszűrés, vízlágyítás, fordított ozmózis stb.) kompakt jellegének köszönhetően a Culligan úttörő szerepet játszott a konténeres vízkezelő rendszerek kialakításában, ami lehetővé teszi a gyors telepítést, beüzemelést.

Ideálisak távoli vagy ideiglenes helyszínekre, például építőtáborokba. Ezeket az egységeket úgy tervezték, hogy szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is működjenek, és a legkülönbözőbb forrásokból, például kutakból, tengervízből és folyóvizekből származó víz teljes körű kezelését biztosítsák.