Szállodák, középületek, irodaépületek vízkezelési megoldásai

Egy szállodában mindenhol vizet használnak - főzéshez, iváshoz, fűtéshez/hűtéshez, fürdéshez és mosáshoz. Így az ingatlanon keresztül folyó víz minősége nagy hatással lehet a vendégek és a személyzet kényelmére és biztonságára, valamint az üzemeltetési költségekre. A vízrendszerek kezelése azonban gyakran széttöredezett, és több beszállítóra és szolgáltatóra bízzák, ami bonyolulttá és időigényessé teszi az irányítást.

A Culligan teljes körű vízmegoldást kínál Önnek - berendezéseket és szervizt egyetlen vezető beszállítótól.

 

Szállodai szobák

A legtöbb vendég a szállodai szobában szerzett tapasztalatai alapján dönti el, hogy ellátogat-e újra az adott szállodába. Iszik a poharakból, a folyosókon felállított jéggépekből jeget tesz az italába, és mosakszik a fürdőszobában. Fontos tehát, hogy a lakrész higiénikus legyen, az ott szolgáltatott víz pedig jó ízű.

A teljes szállodára kiterjedő központi vízkezelő rendszerek mellett a Culligan közvetlenül a vízkivételi pontokra szerelhető vízkezelő megoldásokat is nyújt.

 

Közétkeztetés és éttermek

Ha a vendég leül az asztalhoz, ő is, ön is elvárja, hogy a poharak makulátlanok, a tányérok és evőeszközök pedig foltmentesek legyenek. A Culligan vízlágyítói eltávolítják a tányérok és evőeszközök foltosodását okozó ásványi anyagokat. Emellett csökkentik a szükséges mosogatószer mennyiséget, és növelik a víz felhasználásával működő berendezések élettartamát.

A kiváló ízű étel és ital elkészítésében is rendkívül fontos szerepe van a víznek. A gőztálcáktól a kávégépig, a jég- és ital automatákig a Culligan minden igényre biztosítani tud Önnek egy vízkezelési megoldást.

 

Mosodák

A Culligan vízszűrők és vízlágyítók gondoskodnak arról, hogy a mosott ruhaneműk szépek maradjanak, meghosszabbítják élettartamukat, miközben csökkentik a mosószer-, vegyszer- és energiafelhasználást, és ezzel hozzájárulnak a környezetre gyakorolt hatás javításához.

Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a vízlágyítók használata javíthatja a folteltávolítás hatékonyságát, és alacsonyabb hőmérsékleten csökkentheti a mosószeradagokat.

Kutatások azt is kimutatták, hogy a lágyított víz javíthatja a mosott ruhanemű élettartamát azáltal, hogy csökkenti a mosási ciklus során a mosószerhab lerakódásának lehetőségét a ruhanemű szálai között, ezáltal csökkentve a szálak közötti kopást.

 

Kazánház és hűtőrendszerek

A kazánok és hűtőrendszerek zökkenőmentes, hatékony működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a létesítmény minimális fenntartási költség mellett maximális kényelmet biztosítson a benne tartózkodóknak. A Culligan vízlágyítóit, ioncserélő rendszereit és fordított ozmózisos berendezéseit, valamint vegyszereit mind úgy alakították ki, hogy biztonságos és hatékony működést biztosítsanak váratlan leállások nélkül. A Culligan teljes körű szervizszolgáltatási megoldásokat is kínál, hogy a Culligan vízkezelő rendszerek hosszú éveken keresztül hatékonyan és megbízhatóan működjenek.

Medencék és egészségklubok

Nemzetközileg elismert referenciáink, és különösen az Olaszország-szerte telepített medencéink méltán növelik jó hírnevünket. A Culligan Piscine márka az egyik legjobb minőségű medenceszűrési, fertőtlenítési és karbantartási megold ásokat kínálja, hogy a medence vize mindig tiszta és ragyogó maradjon.

 

Wellness-fürdők és szépségszalonok

Amennyiben létesítménye kozmetikai és fodrászati szolgáltatásokat is kínál, a vendégek magas színvonalú bőr- és hajápolásához lágy, klórmentes vízre lesz szüksége. A Culligan fodrászat és szépségszalonok számára kidolgozott kereskedelmi vízkezelő megoldásai gondoskodnak erről is!

 

Szennyvíz és újrahasznosított víz

A vízhiány és a vízterhelés fokozódásával egyre nagyobb a nyomás a vízfelhasználás optimalizálására. Sok ügyfél elvárja a szállodai szolgáltatóktól a környezetvédelem iránti erős elkötelezettséget. A teljes körű kezelési megoldásnak ma már figyelembe kell vennie a vízfogyasztás csökkentését a szennyvíz újrafelhasználása és újrahasznosítása révén. Ennek a fontos erőforrásnak a felhasználási területei közé tartozik a tájöntözés és a WC-öblítés.

Ennek a követelménynek nem kell terhet jelentenie. A hatékony vízfelhasználás csökkentett költségekhez, valamint kisebb környezeti terheléshez vezethet.