CULLIGAN MEDALLIST szűrő

Megoldás a vízminőség javítására

A vízművek által szolgáltatott víz ivóvíz minőségű. Azonban, gyakran a fertőtlenítés céljából adagolt vegyszerek kellemetlen szagot, ízt okozhatnak. Ezek, illetve esetlegesen előforduló, a hálózati rendszerbe beszivárgó egyéb szennyeződések (zavarosság, vas, mangán, stb.) eltávolítására ajánljuk a Medallist szűrő családot. Ez jelenthet megoldást esetleg egy saját kút vizének tisztítására is.

A Culligan Medallist szűrők minden szennyeződést eltávolítanak a vízből, és a választott modelltől függően tökéletesen tiszta, vas- és mangánmentes vizet szolgáltatnak, semlegesítik a savas víz agresszivitását, eltávolítják a kellemetlen szagokat és ízeket, és visszatartják a növényvédő szereket, a szintetikus tisztítószereket és a klórozott oldószereket.

A vezérlőszelepen található bypass szelep (megkerülő szelep) lehetővé teszi a szűrőnek a vízvezetékből való kizárását, megkönnyítve ezzel a rendszer karbantartási műveleteit.

A Medallist szűrők teljesen automatikusak. A rendelkezésre álló szűrőásványok széles választéka lehetővé teszi a legmegfelelőbb szűrő kiválasztását minden egyes alkalmazáshoz.

Különböző problémákra más-más szűrőásvány kombináció használható.

  • UF verzió: alkalmas a víz zavarosságának megszüntetésére, valamint a kisebb mértékű vas és mangán szennyeződés eltávolítására.
  • UR verzió: alkalmas a kellemetlen szag, íz és szín megszüntetésére, valamint a szerves anyagok és mikro szennyeződések eltávolítására és a klór maradványok adszorbálására.
  • UU verzió: alkalmas a savas víz semlegesítésére, a csőrendszer és a fém alkatrészek korrózió elleni védelmében.
  • UFP verzió: alkalmas a vas és mangán eltávolítására. Működéséhez oxidáló vegyszer alkalmazása szükséges.

   Medallist UF10 Medallist UR10 Medallist UU10 Medallist UFP10
Kapacitás 26,6 l/perc 23,5 l/perc 23,5 l/perc 26,6 l/perc
Méretek Ø280 x 1600 mm Ø280 x 1600 mm Ø280 x 1600 mm Ø280 x 1600 mm
Áramellátás 24V–230V–50Hz 24V–230V–50Hz

24V–230V–50Hz

24V–230V–50Hz
Üzemi nyomás 2 – 6 bar 2 – 6 bar 2 – 6 bar 2 – 6 bar

 

A karbantartást évente legalább egyszer ajánlott elvégeztetni szakemberrel (általános ellenőrzés, a paraméterek és a vízminőség ellenőrzése).
A berendezésre 1 év garancia vonatkozik.