CULLIGAN VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZEREK

Óvja meg berendezéseit a világ egyik legkorszerűbb vízlágyító rendszerével!

A Culligan vízlágyítók sorozata az egyik legteljesebb az iparágban, amely kielégíti a vízkő csökkentési igényeket az óránkénti 1 és több száz köbméter közötti áramlási sebességek esetében.

Az innovatív technológiával mint például a Progressive Flow, a Culligan Smart Controller, a Brine Reclaim és az Aqua-Sensor technológiák (amely a HE vízlágyító modelleket is jellemzi), a Culligan vízlágyító rendszerek a piacon a leghatékonyabbak és technológiailag a legfejlettebbek közé tartoznak.

Gyakran ismételt kérdések

A kemény víz olyan víz, amely oldott ásványi anyagokat, például magnéziumot, vasat és mangánt, valamint leggyakrabban kalciumot tartalmaz. A víz természetes módon válik keménnyé, ahogy a földrétegeken keresztül a víztározóba vagy egy földalatti vízgyüjtő rétegbe jut. A kemény víz valószínűleg a leggyakoribb vízprobléma, amelyet a települési és kútvízellátásban találunk. A kemény víz az úgynevezett vízkő (általában kalcium-karbonát, vagy közismertebb nevén vízkő) felhalmozódását okozhatja a vizet használó készülékekben és berendezésekben, de különösen azokban, amelyek a vizet melegítik, mint például a kazánok, mosogatógépek, mosógépek, hűtőrendszerek stb. Ez jelentős hatással lehet az energiafogyasztásra és a hatékonyságra.

Már 1 mm vízkő a melegvíz-rendszerben 7%-kal növelheti az energiafelhasználást*. A kemény víz kezelésére a legelterjedtebb és leghatékonyabb megoldás a vízlágyító alkalmazása.

A Culligan vízlágyítók Cullex® ioncserélő gyantát használnak, amely a vízkő kialakulását okozó specifikus ionokra, elsősorban a kalcium (Ca²+) és a magnézium (Mg²+) ionokra hat. Ezeket az ionokat nátriumionokra cserélik.

Amikor az összes rendelkezésre álló nátrium Na+ ion kicserélődött kalcium- vagy magnéziumionokra, a gyantát újra kell „tölteni”, azaz regenerálni kell. A regenerálás során a gyantát nátrium-klorid oldattal (sóoldat) átmossuk és így eltávolítjuk a Ca2+ és Mg2+ ionokat és a készülék újból készen áll a vízlágyításra.

A gyanta kimerülése esetén automatikusan elinduló sóoldatos regenerálással a készülék folyamatosan lágy vizet biztosít.

A lágy víz használatának néhány előnye:

  • vízkő csökkenése
  • a berendezések élettartamának meghosszabbítása
  • csökkentett energia- és vízfogyasztás
  • csökkentett karbantartási, vegyszer- és tisztítószerköltségek

Culligan vízlágyítók

HE vízlágyítók

3-8,5 m³/h

A Culligan HE 1" és 1,5" vízlágyítók szabadalmaztatott technológiával rendelkeznek, amely jobb hatékonyságot biztosít az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. Akár 36%-kal hatékonyabb, mint a hagyományos idővezérelt vízlágyítók. A HE készülékhez elérhető Culligan Smart vezérlő segítségével az ügyfelek a nap 24 órájában nyomon követhetik a vízkezelő rendszer teljesítményét, a fogyóeszközök felhasználását és a karbantartási igényeket egy vagy több telephelyen is.

A Culligan HE vízlágyítók Up-flow, Down-flow vagy Progressive-Flow konfigurációban kaphatók.

CTM vízlágyítók

18-23 m³/h

A Culligan CTM vízlágyítói számos olyan termékjellemzővel rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik kisebb igénybevételű kereskedelmi alkalmazáshoz szállodákban, vendéglátásban, intézményekben, és egyéb könnyűipari felhasználásokban. Az egységek egyetlen és több tartályt tartalmazó konfigurációkban kaphatóak. A lágyító a GBE Smart vezérlővel felszerelt, amely számos fejlett műszeres és kommunikációs kiegészítőt támogat.

Ultra-Line HA vízlágyítók

A kis és közepes méretű ipari alkalmazások számára ideális Culligan Ultra-Line HA vízlágyítók tartályát rendkívül ellenálló szénacélból, élelmiszeripari minőségű belső epoxi-bevonattal gyártották, hogy ellenálljanak a korróziónak. A Culligan vezérlőnek köszönhetően a rendszer teljesen automatikusan működik. A regenerálás a felhasználó igényeihez alkalmazkodva beállítható idő, mennyiség vagy vízminőség alapján.

Ultra-Line HB vízlágyítók

A nagy vízlágyítási alkalmazásokhoz tervezett Culligan Ultra-Line HB vízlágyítók akár 227 m³/óra vízhozamú vízlágyításra is képesek. A tartályok nagy teherbírású szénacél és belső epoxi bevonatú szerkezetének köszönhetően hosszú élettartam garantált. Teljesen automatizált és precíz Culligan exkluzív membránszelepeket használ. Az Ultra-Line HB vízlágyító ideális választás nagy mennyiségű vízlágyítási alkalmazásokhoz.