EGÉSZSÉGÜGYI ÉS DIALÍZIS VÍZKEZELŐ RENDSZEREK

Culligan fordított ozmózisos vízkezelés hemodialízis alkalmazásokhoz

A hemodialízis rendszerekben használt víz minősége a sikeres dialíziskezelés kulcsfontosságú követelménye, és mindig rendelkezésre kell állnia. A Culligan Fordított Ozmózis dialízis vízkezelő rendszerrel biztos lehet abban, hogy biztonságos kezekben van.

30 ÉV TAPASZTALAT - A Culligan több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a dialízisben használt víz kezelésében.

A LEGJOBB TECHNOLÓGIA - A Culligan mindig is élen járt az új vízkezelési technológiák terén. A Culligan volt az egyik első vízkezelő vállalat, amely a fordított ozmózist alkalmazta a hemodialízisben.

IIb osztályú orvostechnikai eszközök - A Culligan összes orvosi vízkezelő rendszere a 93/42/EGK orvostechnikai eszközökről szóló irányelv szerint IIb osztályú orvostechnikai eszközként CE-jelöléssel rendelkezik, és a Culligan minőségbiztosítási rendszere az UNI EN ISO 13485 és a 93/42/EGK szerint tanúsított.

Culligan egészségügyi rendszerek

RO2 MD BiO E Hemodialízis vízkezelés

3600 l/h áramlásig

A Culligan RO2 Bi-Ozmózis a legfejlettebb technológiájú dialízis vízkezelő rendszerünk.

Az intuitív "érintőképernyős" felhasználói felülettel az RO2 nemcsak egyszerűen kezelhető, de a készülékben található többszörös hibabiztos rendszernek köszönhetően Ön mindenkor biztos lehet a folyamatos vízellátásban.

A felhasználó gyorsan és pontosan nyomon követheti az összes kulcsfontosságú paramétert, például a vízminőséget, az üzemi nyomást, az áramlási sebességet és a vízfogyasztási adatokat a fejlett műszereknek és a könnyen értelmezhető, áramlási diagram alapú kijelzőknek köszönhetően, valamint a nagy teljesítményű grafikus trending eszközöknek köszönhetően.

A biztonságról a Culligan BiOzmózis rendszere gondoskodik, amely biztosítja, hogy ha az egyik fordított ozmózis rendszerrel valószínűtlen probléma merülne fel, a másik továbbra is működni fog, és mindig kiváló minőségű, biztonságos vizet biztosít.

A biztonság és a megbízhatóság mellett a Culligan RO2 hemodialízis vízkezelő rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb vizet fogyassza és a lehető leghatékonyabb legyen az energiafelhasználás szempontjából, így segít Önnek pénzt megtakarítani és ugyanakkor környezetbarátnak lenni.

RO2 MD BiO THERMO Hemodialízis vízkezelés

3200 l/h áramlásig

Az RO2 Thermo a Culligan legújabb, orvosi eszközzel tanúsított RO berendezése, amely biztonságos, kiváló minőségű vizet állít elő a hemodialízishez.

A hibabiztos, PLC vezérlésű, 2 lépéses RO rendszer mellett az RO2 Thermo beépített hőfertőtlenítő rendszert is használ a rendszer fertőtlenítésére.

Az RO2 MD BiO THERMO innovatív fertőtlenítő rendszere 85°C-ra (185° F) felmelegített vizet használ a kezelőrendszer és az elosztó kör felületén elszaporodó mikroorganizmusok elpusztítására. Ez nagymértékben csökkenti vagy kiküszöböli a vegyszeres fertőtlenítés szükségességét, ami pénzt takarít meg, és a vegyszerek kezelését és ártalmatlanítását is elkerülhetővé teszi.

SDS RO Egyszeri dialízis rendszer

Áramlási sebesség 80 l/h

Az SDS (Single Dialysis System) MD rendszert az egyéni beteg dialízis ellátást szem előtt tartva tervezték; az SDS (Single Dialysis System) MD akár 80 l/h víztermelésre is képes. Ideális olyan dialízis alkalmazásokhoz, mint az otthoni dialízis, a sürgősségi ellátás, az akut betegellátás vagy a transzplantációs eljárásokon átesett betegek számára, ahol a hely és a mobilitás kritikus. Minden SDS egység egy teljesen zárt dialízisvíz-kezelő rendszer, amely szűrés és klórmentesítés formájában végzett előkezelést, majd fordított ozmózist és pihentető tartályt tartalmaz.

A mobilitás megkönnyítése érdekében az egység kerekekre van szerelve. Az SDS-t úgy tervezték, hogy rendkívül felhasználóbarát legyen az érintésvezérlésű elektronikus panelnek köszönhetően. Az SDS MD a következőkkel van felszerelve:

  • kezdő és végöblítő berendezés
  • automatikus fertőtlenítés
  • hang és fényjelzéses riasztás
  • a kezelt víz minőségének folyamatos ellenőrzése
  • rozsdamentes acélból készült fő vízköri alkatrészek
  • 24 voltos érintésvezérlő billentyűzet
  • digitális vezetőképesség mérő a minőség ellenőrzéséhez

Dual Box – Integrált előkezelő és biozmózis vízkezelő rendszer

A teljes megoldás a dialízis vízkezeléséhez - a Culligan Dual Box rendszere egy integrált kezelőrendszer a nyers víztől a tisztított vízig. A rendszer tartalmazza a teljes előkezelést (szűrés, lágyítás, klórmentesítés) és a Culligan Biozmózis technológiát. Ez a teljes kezelőrendszer az egyszerű használat érdekében automatikusan, érintőképernyős PLC-n keresztül vezérelhető. Az egyszerű telepítés érdekében az egységek korrózióálló acélszekrényekben vannak elhelyezve, és csak áramellátásra, vízbevezetésre, vízkivezetésre és vízelvezetésre van szükségük.

Folyamatos támogatás – Szerviz és karbantartás

 

A Culligan tudja, hogy a betegellátás minden szakaszában használt berendezések megbízható működése kulcsfontosságú. Hisszük, hogy a vízkezelő berendezés telepítése csak az első lépése egy hosszú partner kapcsolatnak.

A világ több mint 90 országában való jelenlétével a Culligan egyedülállóan jó helyzetben van ahhoz, hogy dialízis vízkezelő berendezéseinek értékesítés utáni gondozását bárhol biztosítani tudja.

A rendszeres karbantartásokkal, a fogyóeszközök cseréjével és a sürgősségi karbantartási beavatkozásokkal teljes körű segítséget biztosítunk Önnek az egészségügyi vízkezeléshez.

Gyakran ismételt kérdések

A hemodialízis a vér mechanikus tisztítására szolgáló módszer a testen kívül, különböző anyagok eltávolítása érdekében, amelyeket normális esetben a vesék szűrnének ki. A hemodialízist akkor alkalmazzák, ha az egyénnek részleges vagy teljes veseelégtelensége van.

A hemodialízis során a dializált beteg vérét egy mesterséges vesébe, az úgynevezett dializátorba vezetik be, ahol egy vékony, félig áteresztő membránon keresztül áramlik, míg a dializátum (izotóniás sóoldat) a membrán másik oldalán ellenáramban áramlik. A kis molekulák, például az anyagcsere-hulladékmolekulák, átdiffundálnak ezen a membránon, a magasabb koncentrációjú oldalról az alacsonyabb koncentrációjú oldalra jutva. Ily módon a vérből származó anyagcsere-hulladékok a dializátumba jutnak, ahonnan a dializátumot a lefolyóba lehet üríteni.

A dialízis oldat tisztított víz és sóoldat keveréke, amely tartalmazhat nátrium-kloridot, nátrium-bikarbonátot vagy nátrium-acetátot, kalcium-kloridot, kálium-kloridot és magnézium-kloridot. A dialízis oldat körülbelül 95%-ban tisztított víz.

A hemodialízis rendszerekben használt víz minősége rendkívül fontos, mivel a beteg vérét és a dializátumot csak egy vékony, félig áteresztő membrán választja el egymástól. A hemodializált betegek rendkívül érzékenyek a vízben lévő szennyeződésekre, mivel nem képesek a desztillátumból felvett szennyeződéseket vesével kiválasztani, és rendkívül nagy mennyiségű víznek vannak kitéve. Egy egészséges személy becsült vízbevitele napi 2 liter, illetve heti 14 liter. Összehasonlításképpen, egy hemodializált beteg heti 350-500 liter víznek lehet kitéve.